Sposób przygotowania:
Zapiekanka warzywna z mozarellą
Ziemniaki obieram, myję i kroję w plasterki o grubości około 0,5 cm. Układam na dnie brytfanny aby lekko na siebie nachodziły. Wierzch obsypuję solą i pieprzem i polewam ketchupem. Na to wysypuję puszkę kukurydzy. Kiełbaski i parówki kroję w pól talarki i podsmażam na rozgrzanym oleju. Cebulę obieram, kroję w kostkę i dorzucam do mięsa. Gdy całość się ładnie zarumieni nakładam na kukurydze do brytfanny. Brokuła myję i rozdzielam na różyczki - układam na wierzch. Sos: mieszam jogurt naturalny ze śmietaną, dodaję ulubione przyprawy np sól, bazylię, pieprz, suszone pomidory w płatkach i mieszam. Sos wylewam na wierzch zapiekanki. Na górę rozkładam ser starty na tarce na grubych oczkach. Kuleczki mozzarelli przekrajam na pół i rozkładam na całej zapiekance. Całość zapiekam w 180C przez około 35-40 minut.