Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Marchewkowa zupa z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa bardzo prosta, ale na prawdę pysznie smakuje

Marchewkowa zupa z porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewkowa zupa z porem

 

  • 3 marchewki
  • 2 pory
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka rosołowa
  • 150ml śmietany 30%
  • 150 gram makaronu nitki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Marchewkowa zupa z porem
Marchewki obieramy i myjemy, z pora ściągamy jego wierzchnie liście. Marchewkę należy zetrzeć na grubych oczkach, natomiast pora kroimy w talarki - warzywa przesmażamy ok 8 minut na maśle. Do garnka wkładamy kostkę rosołową, wlewamy 1 litr wody i gdy zacznie wrzeć przekładamy usmażone warzywa, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy jeszcze chwilkę aby warzywa były miękkie. W osobnym naczyniu w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron, po czym go odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Na sam koniec zupę zabielamy śmietaną. Makaron układamy w miseczkach i zalewamy go gorącą zupą.
Marchewkowa zupa z porem
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Marchewkowa zupa z porem
Marchewkę należy zetrzeć na grubych oczkach, natomiast pora kroimy w talarki
Marchewkowa zupa z porem
warzywa przesmażamy ok 8 minut na maśle. .
Marchewkowa zupa z porem
warzywa przesmażamy ok 8 minut na maśle...