Sposób przygotowania:
Marchewkowe racuchy z nutką pomarańczyETAP 1:
2/3 ugotowanej marchewki dokładnie zblendować, resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
ETAP 2:
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować, dodać maślankę, sól, proszek do pieczenia i sodę.
ETAP 3:
Następnie wsypać mąkę, dodać startą marchew, skórkę pomarańczową i pure marchewkowe, wymieszać.
ETAP 4:
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Wsypać do ciasta, oprószyć budyniem, delikatnie wymieszać.
ETAP 5:
Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
ETAP 6:
Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.
kuchenny świat