Sposób przygotowania:
Marchewkowe racuchy z nutką pomarańczyETAP 1:

2/3 ugotowanej marchewki dokładnie zblendować, resztę zetrzeć na tarce o dużych otworach.
ETAP 2:

Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować, dodać maślankę, sól, proszek do pieczenia i sodę.
ETAP 3:

Następnie wsypać mąkę, dodać startą marchew, skórkę pomarańczową i pure marchewkowe, wymieszać.
ETAP 4:

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, posiekać. Wsypać do ciasta, oprószyć budyniem, delikatnie wymieszać.
ETAP 5:

Na rozgrzany olej nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
ETAP 6:

Usmażone racuchy osączyć na papierowym ręczniku.
kuchenny świat