p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Racuchy na waniliowym jogurcie kozim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Racuchy na waniliowym jogurcie kozim

Racuchy na waniliowym jogurcie kozim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuchy na waniliowym jogurcie kozim

 

  • 250 ml jogurtu koziego waniliowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuchy na waniliowym jogurcie kozim
Do metalowej miski wlewamy 250 ml jogurtu koziego, roztrzepujemy z 2 jajkami i mieszamy ze szklanką mąki, proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Rozgrzewamy olej na patelni naleśnikowej, wlewamy masę chochelką. Smażymy po 4 racuchy z obu stron na rumiano.Przekładamy racuchy na duży talerz. Podajemy racuchy posypane cukrem pudrem.
Racuchy na waniliowym jogurcie kozim
jogurt roztrzepujemy z jogurtem, jajkami iszklanką mąki
Racuchy na waniliowym jogurcie kozim
Smażymy po 4 racuchy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju

Tagi:

jajko jajka