Sposób przygotowania:
Racuchy serowe z rodzynkami i żurawinami
Żurawinę i rodzynki wsypujemy do dużego kubka i zalewamy na 10-15 minut gorącą wodą, odcedzamy. Do miski przekładamy ser, wbijamy jajka i wsypujemy mąkę – za pomocą miksera lub drewnianej łyżki łączymy wszystkie składniki.
Kiedy masa stanie się jednolita dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i mieszamy wszystko raz jeszcze. Na głęboką patelnie wlewamy olej (warstwa minimum 3-4 cm tak aby racuchy mogły swobodnie pływać ) i rozgrzewamy go. Na rozgrzany olej nakładamy za pomocą łyżki ciasto, które smażymy po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu zarumienienia.
Usmażone racuchy odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, po czym posypujemy cukrem pudrem i serwujemy. Smacznego.
Kiedy masa stanie się jednolita dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i mieszamy wszystko raz jeszcze. Na głęboką patelnie wlewamy olej (warstwa minimum 3-4 cm tak aby racuchy mogły swobodnie pływać ) i rozgrzewamy go. Na rozgrzany olej nakładamy za pomocą łyżki ciasto, które smażymy po 3-5 minut z każdej strony lub do momentu zarumienienia.
Usmażone racuchy odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, po czym posypujemy cukrem pudrem i serwujemy. Smacznego.
zbysiowa
Czekoladka 2