Sposób przygotowania:
marchewkowiec wg aginaa
Pierwszy raz robiłam marchewkowca i muszę się przyznać, że wyszedł mi zakalec, ale pomimo tego ciasto szybko znikało ze stołu. Może ktoś mi z was będzie umiał powiedzieć czemu wyszedł mi zakalec. Marchewkę starłam na tarce o grubych oczkach. Jajka utarłam z cukrem. Do masy jajecznej dodałam marchewkę, roztopioną margarynę, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Orzechy sparzyłam i dodałam do ciasta, wymieszałam. Następnie foremkę wysmarowałam tłuszczem i obsypałam bułką tartą, wylałam ciasto i piekłam 40 minut w 180 stopniach. Na końcu posypałąm cukrem pudrem.
![marchewkowiec wg aginaa marchewkowiec wg aginaa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marchewkowiec-wg-aginaa-72695.jpg)
![marchewkowiec wg aginaa marchewkowiec wg aginaa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/marchewkowiec-wg-aginaa-72696.jpg)