nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Marchewkowo-jabłkowa papka ryżowa dla maluszka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowywałam taką papkę mojemu synkowi dosyć często, gdy skończył 9 miesięcy, to pożywny i pyszny deserek dla maluszka.

Marchewkowo-jabłkowa papka ryżowa dla maluszka

Składniki:

Marchewkowo-jabłkowa papka ryżowa dla maluszka

 

Sposób przygotowania:

Marchewkowo-jabłkowa papka ryżowa dla maluszka
Ryż ugotować. Umytą marchewkę oskrobać i ugotować. Jabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazda nasiennego i również ugotować. Zawsze oddzielnie gotowałam marchew i jabłko, gdyż mają inny czas gotowania, marchew potrzebuje pogotować się nieco dłużej, nie chciałam, żeby jabłko się rozgotowało i zostało także pozbawione większej ilości wartości odżywczych.

Ugotowany ryż, marchew i jabłko przełożyć do wspólnego naczynia i dodać do nich troszeczkę masła. Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką papkę.

Taką papkę można podawać i na ciepło i na zimno.