Sposób przygotowania:
Marchewkowo-jabłkowa papka ryżowa dla maluszka
Ryż ugotować. Umytą marchewkę oskrobać i ugotować. Jabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazda nasiennego i również ugotować. Zawsze oddzielnie gotowałam marchew i jabłko, gdyż mają inny czas gotowania, marchew potrzebuje pogotować się nieco dłużej, nie chciałam, żeby jabłko się rozgotowało i zostało także pozbawione większej ilości wartości odżywczych.
Ugotowany ryż, marchew i jabłko przełożyć do wspólnego naczynia i dodać do nich troszeczkę masła. Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką papkę.
Taką papkę można podawać i na ciepło i na zimno.
Ugotowany ryż, marchew i jabłko przełożyć do wspólnego naczynia i dodać do nich troszeczkę masła. Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką papkę.
Taką papkę można podawać i na ciepło i na zimno.