Sposób przygotowania:
Naleśniki z budyniem
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli oraz dolać mleko, wodę, odrobinę oleju i wbić jajko. Wszystkie składniki umieszczone w misce wymieszać najlepiej trzepaczką.
Z tak przygotowanego ciasta naleśnikowego smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Usmażone naleśniki odstawić na chwilę na bok.
Ugotować budyń wedle przepisu podanego na opakowaniu (odstępstwem od instrukcji było zwiększenie ilości mleka z którego przygotowałam budyń) - ja zdecydowałam się na budyń czekoladowy, ale można wybrać dowolny smak, jest teraz olbrzymia różnorodność w wyborze, można też zdecydować się na przygotowanie budyniu od podstaw zamiast korzystać z gotowego proszku.
Ciepłe jeszcze naleśniki przekładać dopiero co ugotowanym budyniem i składać naleśniki wedle upodobania - u mnie jak widać naleśniki poskładane w trójkąty.
Z tak przygotowanego ciasta naleśnikowego smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Usmażone naleśniki odstawić na chwilę na bok.
Ugotować budyń wedle przepisu podanego na opakowaniu (odstępstwem od instrukcji było zwiększenie ilości mleka z którego przygotowałam budyń) - ja zdecydowałam się na budyń czekoladowy, ale można wybrać dowolny smak, jest teraz olbrzymia różnorodność w wyborze, można też zdecydować się na przygotowanie budyniu od podstaw zamiast korzystać z gotowego proszku.
Ciepłe jeszcze naleśniki przekładać dopiero co ugotowanym budyniem i składać naleśniki wedle upodobania - u mnie jak widać naleśniki poskładane w trójkąty.
basiamig