kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Marmolada arbuzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marmolada arbuzowa!!!!!!!

Marmolada arbuzowa

Składniki:

Marmolada arbuzowa

 

  • arbuz 1 kg
  • cukier 50 dag
  • sok wyciśnięty 6 cytryn
  • żelfix 1:1 1 op

Sposób przygotowania:

Marmolada arbuzowa
Arbuz pokroić na kawałki. Miąższ wydrążyć, dokładnie usunąć pestki, pokroić w niedużą kostkę. Wsypać żelfix, delikatnie i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do rondla, wlać sok cytrynowy, wsypać cukier. Mieszając, gotować 5 minut. Przełożyć do słoików, zamknąć.

Tagi:

arbuzowa