agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Marmolada bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepsza do naleśników.W mojej kuchni jest nie zastąpiona.

Marmolada bananowa

Składniki:

Marmolada bananowa

 

  • cytryny oraz wymiennie(w zależności od tego,do czego bedziemy marmolady używac)-płaska łyżeczka curry

Sposób przygotowania:

Marmolada bananowa
Starannie umyte banany obrać ze skórki,posiekać nożem,przełożyć na patelnie na rozgrzany tłuszcz,podsmażyć,mieszając cały czas drewnianą łyżką,zmiejszyć ogień,smażyć dalej aż odparują i będą gęste.Wtedy dodać sok z cytryny,wymieszać i doprawić którymś z podanych składników.Nadaje się tylko do szybkiego spożycia.

Tagi:

sosy