Sposób przygotowania:
Marmolada dyniowo-jabłkowa
Oczyszczone jabłka i dynię pokrój w grubą kostkę i przełóż do rondla z grubym dnem. Wlej wodę i gotuj pod przykryciem, aż jabłka i dynia zaczną się rozpadać. Następnie odkryj, przestaw na mniejszy ogień i często mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Dodaj sok wyciśnięty z cytryny, cukier i podgrzewaj, często mieszając. Jeśli chcesz uzyskać idealnie gładką marmoladę, zmiksuj ją blenderem.
Gorącą marmoladę przełóż do wyparzonych słoiczków, zakręć i nakrywając grubym ręcznikiem kuchennym, odstaw do wystygnięcia. Następnie przenieś słoiki do chłodnej i ciemnej piwnicy.
Gorącą marmoladę przełóż do wyparzonych słoiczków, zakręć i nakrywając grubym ręcznikiem kuchennym, odstaw do wystygnięcia. Następnie przenieś słoiki do chłodnej i ciemnej piwnicy.