Sposób przygotowania:
Marurek serowo-czekoladowy
Ciasto: połączyć wszystkie składniki, zagnieść kruche ciasto i na pół godziny włożyć do lodówki. Schodzone ciasto rozwałkować i ułożyć na natłuszczonej blaszce o wymiarach 40 x 4 cm i podpiec na złoty kolor (20 minut w temp. 180C.
Masa serowa: ser zemleć, a następnie utrzeć z cukrem, olejkiem waniliowym i sokiem z cytryny.Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać, powstałą masę rozsmarować na podpieczonym spodzie. Ciasto wstawić do piekarnika i piec 15 minut, w temp. 180C.
Polewa:W rondlu wymieszać wodę z cukrem i mieszając podgrzać, aby cukier się rozpuścił. Dodać czekoladę, mieszać gotować, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Upieczone ciasto polać polewą i dowolnie udekorować.
Masa serowa: ser zemleć, a następnie utrzeć z cukrem, olejkiem waniliowym i sokiem z cytryny.Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać, powstałą masę rozsmarować na podpieczonym spodzie. Ciasto wstawić do piekarnika i piec 15 minut, w temp. 180C.
Polewa:W rondlu wymieszać wodę z cukrem i mieszając podgrzać, aby cukier się rozpuścił. Dodać czekoladę, mieszać gotować, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Upieczone ciasto polać polewą i dowolnie udekorować.