Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Marynata do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetna marynata do mięs np. żeberek.

Marynata do mięs

Składniki:

Marynata do mięs

 

  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyzka marmolady śliwkowek

Sposób przygotowania:

Marynata do mięs
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Połączyć z koncentratem pomidorowm. Dodac olej wymieszany z octem winnym. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie utrzeć na gładką masę. Taką marynatą nacierać mięso i odstawiać w chłodne miejsce na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.