Sandra_Mazur

Sandra_Mazur

Kucharz
[Przepisów: 24]

Marynata miodowo-czosnkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

dzieki tej marynacie kurczak ma oryginalny,dobry posmak

Marynata miodowo-czosnkowa

Składniki:

Marynata miodowo-czosnkowa

 

  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyzeczki miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyzki wody

Sposób przygotowania:

Marynata miodowo-czosnkowa
Łączymy wszystkie elementy marynaty i nacieramy nią mięso drobiowe. Podane składniki wystarczają zaledwie na 2 pałki z kurczaka lub jedna małą pierś. Zwiększamy proporcjonalnie wszystkie składniki. Zostawiamy zamarynowane mięso na ok 20 min w lodówce a następnie pieczemy lub grillujemy.

Tagi:

sosy