olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Marynowane czereśnie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Lekki posmak słodkości o intensywnym aromacie .

Marynowane czereśnie.

Składniki:

Marynowane czereśnie.

 

  • 1 kg. czereśni
  • kilka gożdzików
  • łyżka imbiru
  • zalewa ;
  • 1/4 wody
  • 40 dag cukru
  • 1/4 .szkl. octu
  • sól

Sposób przygotowania:

Marynowane czereśnie.
Czereśnie myjemy ,osączamy z nadmiaru wody i układamy w wyparzonych słoiczkach .Do każdego słoiczka wsypujemy szczyptę imbiru i wkładamy po jednym gożdziku .Przygotowujemy zalewę ;wodę zagotowujemy z cukrem i szczyptą soli .Wlewamy ocet ,mieszamy . Gorącą zalewą napełniamy słoiczki z czereśniami i pasteryzujemy ok,20 ,minut.Dla pewności słoiczki przewracamy do góry dnem ,tak aby dobrze czwyciły .Smacznego.