eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1801]

Marynowane liście winogron Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Marynowane liście winogron do gołąbków.

Marynowane liście winogron Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marynowane liście winogron Eli

 

Sposób przygotowania:

Marynowane liście winogron Eli
Zerwać 150 dużych liści winogron. Odciąć ogonki a liście umyć. Liście wkładać do wrzątku i za chwilę wyjąć,gdy stracą kolor. Liście po wyjęciu z wrzątku włożyć do zimnej wody i schłodzić. Nakładać po 10 liści na siebie i zwijać w ruloniki. Do każdego słoika wkładać po 5 ruloników,1 łyżeczkę gorczycy i 2 ząbki czosnku. Litr wody zagotować z solą,zalać liście winogron i zakręcić słoiki. Pasteryzować przez 15 minut. przechowywać w chłodnym miejscu. W liście zawijać farsz do gołąbków. Smacznego!
Marynowane liście winogron Eli
Zerwać sto pięćdziesiąt dużych liści winogron.
Marynowane liście winogron Eli
Odciąć ogonki a liście winogron umyć....
Marynowane liście winogron Eli
Zblanszowane liście zwinąć po dziesięć w ruloniki.
Marynowane liście winogron Eli
Do każdego słoika wkładać po 5 ruloników 1 łyżeczkę gorczycy i 2 ząbki czosnku.

Tagi:

winogrona