anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Marynowane rydze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rudy rudy rydz jaka piękna sztuka, a jak smakuje no rewelacja. Pyszne grzybybyło wspaniała przekąska.

Marynowane rydze

Składniki:

Marynowane rydze

 

  • 5 kg rydzów
  • Ocet 250 ml
  • Cukier 150 g
  • Cebula 500 g
  • Sól 70 g
  • Woda 7 szkl

Sposób przygotowania:

Marynowane rydze
Rydze oczyścić bardzo dokładnie. Pozostawić tylko kapelusze bo to z nich będziemy korzystać. Radzę dać do granka i obgotowac dwa lub trzy razy zmieniając wodę. Odcedzić. Do garnka wlać 7 szkl wody, dodać Sól i cukier zagotować. Odstawić z ognia dodać ocet i cebulę.pokrojoną w piórka. Wsypać grzyby włożyć do słoików i zapasteryzować.

Tagi:

grzyby rydze