paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Marynowane rydze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rydze marynowane z jabłkiem oraz cebulka i przyprawami. Proste i szybkie w wykonaniu. Delikatne i smaczne

 Marynowane rydze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane rydze

 

Sposób przygotowania:

Marynowane rydze
Rydze oczyścić a następnie dobrze wypłukać w zimnej wodzie. Wodę gotować z jabłkiem około 3-4 minut tak by puściło sok następnie je wyjąć. Do wody dodać ocet, cukier, ziele angielskie i liść laurowy, sól i gorczycę. Całość gotować 10 minut. W tym czasie słoiczki wypełnić rydzami oraz pokrojoną w talarki cebulką. Grzybki zalać gorącą zalewą i zakręcić. Pasteryzować przez 15 minut. Po pasteryzacji pozostawić do góry dnem do wystygnięcia.
 Marynowane rydze
Rydze oczyścić a następnie dobrze wypłukać w zimnej wodzie.
 Marynowane rydze
Do wody dodać ocet, cukier, ziele angielskie i liść laurowy, sól i gorczycę. Całość gotować 10 minut.
 Marynowane rydze
W tym czasie słoiczki wypełnić rydzami oraz pokrojoną w talarki cebulką.