mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Książka Kucharska: Sposób na rydza

Marynowane rydze Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 88
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne marynowane rydzyki doskonałe jako zakąska.

Marynowane rydze Mariel Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marynowane rydze Mariel

 

Sposób przygotowania:

Marynowane rydze Mariel
Rydze dokładnie wyczyścić i opłukać. W garnku zagotować wodę z trzema łyżkami soli , do wrzątku wrzucić rydze i na małym ogniu gotować około 15 minut , odcedzić. Do garnka wlać ocet i cztery szklanki wody , łyżkę soli i cukier. Słoiki dokładnie umyć i wyparzyć . Cebulę obrać i pokroić w talarki , nałożyć do słoików , następnie dorzucić po liściu i kilka ziarenek ziela angielskiego ,następnie nałożyć do pełna rydzy , zalać zalewą , mocno zakręcić wieczko. Pasteryzować 15 minut.
Marynowane rydze Mariel
grzybki dokładnie oczyścić i opłukać zimną wodą
Marynowane rydze Mariel
rydze gotować w osolonej wodzie przez 15 minut

Tagi:

rydze grzyby