Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Marynowane skrzydełka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne grillowane skrzydełka. Doskonała przekąska na majowy weekend.

Marynowane skrzydełka z grilla Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marynowane skrzydełka z grilla

 

  • ½ kg skrzydełek z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • pieprz czarny mielony
  • sól morska
  • 1,5 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Marynowane skrzydełka z grilla
Cebulę obieram, ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję wszystkie przyprawy. Wlewam olej. Dokładnie mieszam. Do marynaty wkładam skrzydełka, które dokładnie nacieram. Odstawiam w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Na aluminiowej tacce układam skrzydełka. Tackę kładę na rozgrzanym grillu. Skrzydełka grilluję po około 10 minut z każdej strony. Podaję z sałatką.
Marynowane skrzydełka z grilla
Cebulę obieram, ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję wszystkie przyprawy. Wlewam olej. Dokładnie mieszam.
Marynowane skrzydełka z grilla
Do marynaty wkładam skrzydełka, które dokładnie nacieram. Odstawiam w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Marynowane skrzydełka z grilla
Na aluminiowej tacce układam skrzydełka. Tackę kładę na rozgrzanym grillu. Skrzydełka grilluję po około 10 minut z każdej strony. Podaję z sałatką.