Sposób przygotowania:
Marysienka
1 PLACEK;Białka ubic na sztyna piane.Dodac cukier i zółtka kakao proszek z maka i wymieszac. Piec w temp.180*C przez 30-40minut.Po upieczeniu przekroic placki na 2 czesci.2PLACEK;Białka ubic z cukrem.Dodac pokrojone orzechy z reszta składników i wymieszac.Piec w temp.180*C przez 30-40minut.KREM;Odlac pół szklanki mleka a reszte zagotowac z cukrem waniliowym.Utrzec żółtka z cukrem dodac make ziemniaczana i pół szklanki mleka.Wszystko wlac na gotujace mleko i ugotowac z tego budyn. Utrzec margaryne i dodac przestudzony budyn.PRZEŁOZENIE PLACKA:1PLACEK(piersza czesc)+KREM+2PLACEK(orzechowy)+KREM+1PLACEK(druga czesc). NA WIERZCH POLEWA KAKAOWA
BEEA123