krysia12

krysia12

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Marysienka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ppprostu bardzo dobry polecam

Marysienka

Składniki:

Marysienka

 

  • pełne łyzki sypkiego kakao 5 pełnych łyzek maki przennej 2 płaski łyzeczki proszku do pieczenia.
  • włoskich orzechów 5 białek 20 dag cukru kryształu 1 1/2 łyzki miodu 1łyzeczka maki ziemniaczanej
  • mleka 1 cukier waniliowy 5 zółtek 20 dag cukru 1 1/2 łyzki maki ziemniaczanej 1 kostka

Sposób przygotowania:

Marysienka
1 PLACEK;Białka ubic na sztyna piane.Dodac cukier i zółtka kakao proszek z maka i wymieszac. Piec w temp.180*C przez 30-40minut.Po upieczeniu przekroic placki na 2 czesci.2PLACEK;Białka ubic z cukrem.Dodac pokrojone orzechy z reszta składników i wymieszac.Piec w temp.180*C przez 30-40minut.KREM;Odlac pół szklanki mleka a reszte zagotowac z cukrem waniliowym.Utrzec żółtka z cukrem dodac make ziemniaczana i pół szklanki mleka.Wszystko wlac na gotujace mleko i ugotowac z tego budyn. Utrzec margaryne i dodac przestudzony budyn.PRZEŁOZENIE PLACKA:1PLACEK(piersza czesc)+KREM+2PLACEK(orzechowy)+KREM+1PLACEK(druga czesc). NA WIERZCH POLEWA KAKAOWA

Tagi:

mak