senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Masa czekoladowa wg senninha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa nadaje się do wszelkiego rodzaju tortów, biszkoptów i deserów owocowych. W dodatku przygotowuje się ją szybko i bardzo prosto!

Masa czekoladowa wg senninha

Składniki:

Masa czekoladowa wg senninha

 

  • 4 jaja,
  • 8 łyżek cukru,
  • tabliczka czekolady,
  • 2 łyżki kakao,
  • kostka masła.

Sposób przygotowania:

Masa czekoladowa wg senninha
Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Jaja i cukier ucieramy na parze, odstawiamy do ostygnięcia. W osobnej misie ucieramy masło, do utartego dodajemy czekoladę i kakao. Ucieramy i łączymy z jajkami.
Chłodzimy.