myszak

myszak

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Masa Grysikowa do piernika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masło utzrec w makutrze, dodawac po 1 łyżce ugotowanej masy i ucierac

Masa Grysikowa do piernika

Składniki:

Masa Grysikowa do piernika

 

  • 1/2 L mleka
  • ok 3/4 szkl cukru
  • 1 masło
  • grysik 4 łyżki kopiate
  • olejek migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Masa Grysikowa do piernika
Mleko nastawić z cukrem , jak się zagotuje dodawać grysik, zagotowac i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzec w makutrze , dodawać po 1 łyzce ugotowanej masy, dodac olejek migdałowy i dokladnie ucierac.

Tagi:

grysikowa