kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Masa makowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mak opłukać,odsączyć, zalać wrzącą wodą i gotować na

Masa makowa

Składniki:

Masa makowa

 

 

 

  • mak 50 dag
  • masło 5 dag
  • cukier 1/2 szklanki
  • miód 2 łyżki
  • białka 2 sztuki
  • olejek migdałowy 1 sztuka
  • rodzynki garść
  • orzechy garść

 

 

Sposób przygotowania:

Masa makowa
wolnym ogniu - tak długo aż da się rozetrzeć w palcach. Odcedzić przez geste sito, przepościć przez maszynkę z gęstymi oczkami ok 2 razy. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo miód, białka, mak i olejek migdałowy. Można również dodać opłukane rodzynki, siekane orzechy

Tagi:

mak