marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa migdałowo-czekoladowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pokrojoną czekoladę lub w proszku zalać gorącą śmietanką i rozgotować.Migdały sparzyć i obrać.Lekko zrumienić,zmielić.Połączyć z resztą.

Masa migdałowo-czekoladowa.

Składniki:

Masa migdałowo-czekoladowa.

 

  • 15 dkg.migdałów,
  • 15 dkg.czekolady,
  • 20 dkg.cukru pudru,
  • 1/8 l.śmietanki,
  • wanilia.

Sposób przygotowania:

Masa migdałowo-czekoladowa.
Pokrojoną czekoladę lub gotową w proszku zalać gorącą śmietanką i rozgotować na gęstą masę.Migdały sparzyć,obrać z łupin,lekko zrumienić w piekarniku i zmielić w maszynce.Połączyć z gorącą czekoladą,dodać wanilii do smaku.