marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa migdałowo-rumowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

z cukru i wody ugotować syrop 2 stopnia do "nitki",dodać obrane i zmielone migdały,sok i skórkę cytrynową oraz rum.Utrzeć dokładnie na masę.

Masa migdałowo-rumowa.

Składniki:

Masa migdałowo-rumowa.

 

  • 25 dkg.cukru,
  • 1/8 l.wody,
  • 20 dkg.migdałów,
  • sok i skórka starta z cytryny,
  • 1 kieliszek rumu.

Sposób przygotowania:

Masa migdałowo-rumowa.
Z cukru i wody ugotować syrop 2 stopnia" do nitki", dodać obrane,zmielone migdały,sok i skórkę z cytryny oraz rum.Utrzeć sta-
-rannie na pulchną masę.