marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masa morelowa na winie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Cukier puder rozetrzeć na gładką,pulchną masę z marmoladą morelową,dodać do smaku kieliszek białego półsłodkiego wina i soku z cytryny.

Masa morelowa na winie.

Składniki:

Masa morelowa na winie.

 

  • 15-35 dkg.masy morelowej,
  • duży kieliszek białego wina słodkiego lub półsłodkiego,
  • 20-25 dkg.cukru pudru,
  • 1 cytryna lub kwasek cytrynowy.

Sposób przygotowania:

Masa morelowa na winie.
Cukier puder rozetrzeć na gładką,pulchną masę z marmoladą morelową,dodać do smaku kieliszek białego słodkiego wina lub pół
-słodkiego oraz sok z cytryny.Zamiast marmolady morelowej można dodać pomarańczową lub wiśniową.