aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

masa serowa wg aginaa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna masa serowa do babeczek i serników

masa serowa wg aginaa

Składniki:

masa serowa wg aginaa

 

  • 1 kg sera zmielonego w wiaderku
  • 1 budyń wanilinowy
  • 1 cukier wanilinowy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 50 g margaryny
  • 4 żółtka
  • 4 białka

 

Sposób przygotowania:

masa serowa wg aginaa
Zmieony ser przekładamy z wiaderka do miski. Następnie dodajemy do niego miękką margarynę, wsypujemy cukier biały, cukier wanilinowy i budyń wanilinowy. Miksujemy mikserem na wolnych obrotach, by składniki nam sie dokładnie połączyły. Kolejno dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy. Na sam koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy z masą serową. Przekładamy do foremek i pieczemy około godziny w 180 stopniach.

Tagi:

sery ser