polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Masa śliwkowa do naleśników

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masa śliwkowa do naleśników

Masa śliwkowa do naleśników

Składniki:

Masa śliwkowa do naleśników

 

  • 50 dag śliwek węgierek
  • 80 ml białego wina
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru
  • 1,6 dag cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Masa śliwkowa do naleśników
Umyte śliwki wydrylować. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zagotować. Co jakiś czas pomieszać. Następnie gotować ok. 3 minut. Śliwki odcedzić, a sos gotować na małym ogniu aż będzie gęsty, ok. 5 minut. Śliwkami przełożyć naleśniki, polać sosem.

Tagi:

śliwki