kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Masa zaparzana bananowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masa zaparzana bananowa..

Masa zaparzana bananowa

Składniki:

Masa zaparzana bananowa

 

  • 1 i 1/2 szkl. cukru
  • 3 białka
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 szkl. wody
  • 1 łyżka octu
  • 2 banany

 

Sposób przygotowania:

Masa zaparzana bananowa
Z wody, cukru i octu zagotować syrop do ,,piórka". Ubić białka na sztywno i połącz z gorącym syropem ubijając na parze ąż całość się zgęstnieje. Po zaparzeniu masę ostudzić i doprawić sokiem z cytryny. Banany obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z masą
Smacznego!:-)