Sposób przygotowania:
Masełka smakowe.
Miękkie świeże masełko ucieramy z posiekanym drobniutko czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pietruszkę, mieszamy i napełniamy foremkę do kostek lodu. Zamrażamy Miękkie świeże masełko ucieramy z koncentratem pomidorowym i papryką w proszku, doprawiamy do smaku sól i chili. Mieszamy i napełniamy foremkę do kostek lodu. Zamrażamy. Masełka wykładamy na deskę. Możemy je zapakować świątecznie i podarować z świątecznymi bułeczkami.


agabi22
misiabe
Margaretkaw
Kajoza
jaNina
Jeśli zrobisz je z prawdziwego masła, a nie miksełka - konsystencja będzie stabilna. Wystarczy mały kartonik, kawałek papieru typu pergamin.
Można je ułożyć jak na deseczce i zapakować jak prezent.
jaNina
Później przechowujemy je w lodówce bez problemu.
Natala1210