joann

joann

Kucharz
[Przepisów: 9]

masło pietruszkowo-koperkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masło smakowe nada szczególny aromat Twoim kanapkom i przyrządzanym potrawom.

masło pietruszkowo-koperkowe

Składniki:

masło pietruszkowo-koperkowe

 

  • paczka masła
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki drobno usiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki drobno usiekanego świeżego koperku
  • biały pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

masło pietruszkowo-koperkowe
Masło utrzeć, dodawać stopniowo soku z cytryny a pod koniec usiekaną pietruszkę, koperek, sól i biały pieprz. Uformować w kulki lub kostki i schłodzić (można nawet zamrozić i na godzinę przed podaniem wyjąć z zamrażalnika). Możesz eksperymentować dodając takie masełko do różnych potraw albo zrobić z nim chrupiące grzanki:)