anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Masełko czosnkowe.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Najprostsze, ale za to jakie smaczne masełko czosnkowe.

Masełko czosnkowe. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masełko czosnkowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Masełko czosnkowe.
Masło należy wyciągnąć wcześniej z lodówki, aby było miękkie. Miękkie masło będzie nam się lepiej mieszało ze składnikami.
Masło odpakowujemy z opakowania i wrzucamy do miseczki. Czosnek obieramy ze skórki, płuczemy pod bieżącą wodą i wyciskamy przez praskę do czosnku (wszystkie 5 ząbków). Następnie masełko doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Takim masełkiem smarujemy różne rodzaje pieczywa, świetnie też nadaje się do zapiekanych w piekarniku bagietek.
Smacznego :)
Masełko czosnkowe.
Masełko w trakcie przygotowywania: doprawianie do smaku.
Masełko czosnkowe.
Czosnek - to główny składnik naszego masełka, to dzieki niemu ma tak pyszny smak.