Olala87

Olala87

Kucharz
[Przepisów: 5]

Masełko czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne na grzanki i jako dodatek do mięs

Masełko czosnkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Masełko czosnkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Masełko czosnkowe
1. Masełko wyjmujemy z lodówki i wydzielamy ok 1/3 kostki 2. Przekładamy do miseczki i zostawiamy na trochę w temperaturze pokojowej aby zrobiło się miękkie 3. Kiedy masło zrobi się miękkie obieramy ząbki czosnku, przeciskamy przez praskę i dodajemy do masełka 4. Przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu 5. Bierzemy widelec i dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki, tak aby czosnek był rozłożony równomiernie w maśle 6. Masełko przekładamy do lodówki tak aby składniki się "przeżarły" 7. Gotowe już masło czosnkowe możemy dodać na kanapki lub użyć jako dodatek np. do grillowanej piersi z kurczaka bądź schabu
Masełko czosnkowe
Ze świeżo wyjętego z lodówki masła oddzielamy 1/3
Masełko czosnkowe
Masło przekładamy do miski i czekamy aż zrobi się miękkie
Masełko czosnkowe
Do miękkiego masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz