Sposób przygotowania:
Masełko czosnkowo- ziołowe
1. Kostkę masła wyciągamy z lodówki i trzymamy ok 30 min aż będzie miękkie.
2. Czosnek kroje w kosteczkę.
3. Przyprawy i czosnek dodaję do masła.
4. Wszystko dokładnie mieszam .
5. Miękkie masło z dodatkami wkładam w foremki.
6. Ja użyłam silikonowych foremek, szybko się wyją a masałko bardzo łatwo wychodzi.
7. Foremki przykrywam folią aluminiową 8. Masełka wkładam do lodówki na ok 30 minut.
9. Masło wykorzysuje do 2 tygodni.
Smacznego
2. Czosnek kroje w kosteczkę.
3. Przyprawy i czosnek dodaję do masła.
4. Wszystko dokładnie mieszam .
5. Miękkie masło z dodatkami wkładam w foremki.
6. Ja użyłam silikonowych foremek, szybko się wyją a masałko bardzo łatwo wychodzi.
7. Foremki przykrywam folią aluminiową 8. Masełka wkładam do lodówki na ok 30 minut.
9. Masło wykorzysuje do 2 tygodni.
Smacznego