olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Masło czosnkowo - solone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Własne masełko czosnkowe jest proste w przyrządzeniu, a co istotne można w nim odpowiednio dobrać ilości czosnku oraz soli.

Masło czosnkowo - solone

Składniki:

Masło czosnkowo - solone

 

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowo - solone
Mało przekładam do naczynia i ugniatam, aż będzie miękkie. Następnie obieram ząbek czosnku, przeciskam go przez praskę i łączę z masłem. Do masła dodaję oliwę i mieszam do połączenia składników. Na koniec dodaję sól i ponownie mieszam. Przygotowane masło wstawiam do lodówki na 3 godziny, owijając uprzednio naczynie folią, aby lodówka nie przeszła zapachem czosnku.