jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Masełko kawiorowe,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Masełko z kawiorem świetnie smakuje z świeżą bagietką lub chlebem pełnoziarnistym.

Masełko kawiorowe, Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masełko kawiorowe,

 

 

Sposób przygotowania:

Masełko kawiorowe,
Miksujemy miękkie wiejskie masło (lub samodzielnie zrobione) z olejem i sokiem z limonki. Do miękkiego masła dodajemy kawior i delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy odrobinę pieprzu cytrynowego do smaku.Znowu mieszamy i sprawdzamy czy jest odpowiednio pikantne. Tak przygotowane masełko przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce. Świetnie smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem lub świeżą bagietką. Można również smarować nim racuchy lub placki z gotowanych ziemniaków.
Masełko kawiorowe,
Do wiejskiego masła dodajemy olej słonecznikowy i miksujemy razem.
Masełko kawiorowe,
Do miękkiego masła zmiksowanego z olejem dodajemy mały słoiczek kawioru.

Tagi:

kawior