Sposób przygotowania:
Maślaki w śmietanie
1. Maślaki oczyścić, opłukać i pokroić
2. Przy płukaniu maślaki nasiąkają wodą, więc można dolać tylko trochę wody i gotować
3. Cebulę podsmażyć na tłuszczu i dodać do maślaków
4. Dodać kostkę rosołową i przyprawy, gotować około 1/2 godz.
5. Wymieszać śmietanę z mąką i dodać do ugutowanych grzybów
6. Chwilę jeszcze pogotować i gotowe
2. Przy płukaniu maślaki nasiąkają wodą, więc można dolać tylko trochę wody i gotować
3. Cebulę podsmażyć na tłuszczu i dodać do maślaków
4. Dodać kostkę rosołową i przyprawy, gotować około 1/2 godz.
5. Wymieszać śmietanę z mąką i dodać do ugutowanych grzybów
6. Chwilę jeszcze pogotować i gotowe