kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Maślane batoniki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Maślane batoniki kokosowe

Maślane batoniki kokosowe

Składniki:

Maślane batoniki kokosowe

 

  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • 7 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag śmietany kremówki

Sposób przygotowania:

Maślane batoniki kokosowe
Stopić masło ze śmietaną na małym ogniu. Wymieszać wiórki z cukrem pudrem. Wsypać do masy maślanej. Dokładnie wymieszać. Lekko ostudzić. Z masy ukształtować małe podłużne batoniki. Ułożyć je na papierze do pieczenia. Przykryć folią aluminiową. Włożyć do lodówki na 60 minut. Czekoladę pokruszyć, stopić w kąpieli wodnej. W przygotowanej czekoladzie maczać batoniki i kłaść na papier do pieczenia. Pozostawić do ostygnięcia. Włożyć do lodówki, aby stwardniały.

Tagi:

czekolada