Sposób przygotowania:
Maslane ciasteczka
Miekkie maslo ucieramy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym. Make przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Caly czas ucierajac, dodajemy jajo, a nastepnie 2 lyzki wódki i aromat. Do zmiksowanych skladnikow dodac make i sól, wyrobic reka do otrzymania gladkiego ciasta. Z ciasta formujemy kule, ktora owijamy w folie spozywcza i wkladamy na 20 minut do lodówki. Ciasto rozwalkowujemy na posypanej maka powierzchni i wycinamy dowolne ksztalty. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i na papierze do pieczenia ukladamy ciastka, zachowujac 5 mm odstep miedzy nimi. Pieczemy 12-15 minut, w zaleznosci od piekarnika i od efektu jaki chcemy osiagnac. Krótsze pieczenie - ciastka beda jasne i miekkie, dluzsze pieczenie - ciastka ciemniejsze i dosc twarde. CIasteczka sa aromatyczne i smaczne. Trzeba je przechowywac w szczelnie zamknietym pojemniku, aby nie chlonely zapachow i wilgoci.
kinga
Bahus
A.B.
Alita
Persik
poohatkola
poohatkola