ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Maślane ciasteczka pod marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.Doskonałe na walentynki.

Maślane ciasteczka pod marmoladą

Składniki:

Maślane ciasteczka pod marmoladą

 

  • 80 dag mąki
  • 1/2 kg masła
  • 35 dag cukru pudru
  • 4 żółtka
  • sok z cytryny
  • op. cukru waniliowego
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki śmietany
  • powidła śliwkowe lub marmolada

Sposób przygotowania:

Maślane ciasteczka pod marmoladą
1.Mąkę zagnieć z miękkim masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, żółtkami, proszkiem do pieczenia, sokiem z cytryny i śmietaną na gładkie ciasto.Foremkami w kształcie serc wytnij ciasteczka.Połowę posmaruj powidłami śliwkowymi lub marmoladą, zlep z pozostałymi nieposmarowanymi ciastkami.
2.Ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.Piecz na złoty kolor ok.20 min. w temp. 180 st.Po upieczeniu, ciasteczka możesz posypać cukrem pudrem.