Sposób przygotowania:
Maślankowo - rodzynkowy chlebek na krupczatce1.

Wsypać do miski mąkę krupczatkę.
2.

Dosypać słonecznik, płatki owsiane, ostropest mielony, ziarna chia oraz rodzynki sułtańskie i wymieszać łyżką.
3.

Dosypać sól morską jodowaną i znowu wymieszać.
4.

Wlać miód spadziowy, za każdym razem mieszać łyżką drewnianą.
5.

Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do reszty, wymieszać.
6.

Maślankę wymieszać z wodą i wlać do miski.
7.

Bardzo dokładnie wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Pozostawić w ciepłym miejscu na około 30 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazować" i przełożyć do foremek silikonowych, pozostawić jeszcze na 15 minut.
9.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 240 stopni C i piec przez 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Wystudzić na kratce. Smacznego !