Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Maślany bób z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sezon na bób już trwa, z racji tego że lubimy go całą rodziną gości u nas często. Mój ulubiony to smażony na maśle z dodatkiem bułki tartej.

Maślany bób z bułką tartą  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maślany bób z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Maślany bób z bułką tartą
Do garnka wkładamy bób, zalewamy go wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy do miękkości na niewielkim ogniu, pod przykryciem. Następnie go odcedzamy. Na patelnie wkładamy masło i je roztapiamy, wrzucamy ugotowany bób i przesmażamy 2 - 3 minuty po czym dodajemy bułkę tartą, mieszamy całość i podsmażamy do zarumienienia bułki.
Maślany bób z bułką tartą
Etap 1 do garnka wsypujemy bób zalewamy wdoą i gotujemy
Maślany bób z bułką tartą
Etap 2 na patelni na małym ogniu roztapiamy masło
Maślany bób z bułką tartą
Etap 3 na masło wsypujemy bób i przesmażamy
Maślany bób z bułką tartą
Etap 4 dodajemy do całości bółkę tartą i przesmażamy mieszając

Tagi:

tarta bób