pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Masło bazyliowo-czosnkowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

z dodatkiem natki pietruszki

Masło bazyliowo-czosnkowe. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Masło bazyliowo-czosnkowe.

 

Sposób przygotowania:

Masło bazyliowo-czosnkowe.
Masło wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy w temperaturze pokojowej. Czosnek miażdżymy i szatkujemy. Liście bazylii składamy jeden na drugim i kroimy w paski. Potem siekamy. Do masła dodajemy bazylię, sól, posiekany czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Masę wyrabiamy widelcem dokładnie łącząc składniki.
Masło bazyliowo-czosnkowe.
Wszystkie składniki łączymy w malutkiej miseczce
Masło bazyliowo-czosnkowe.
Masło dokładnie wyrabiamy ze składnikami