Kuchniamaryny

Kuchniamaryny

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Masło bazyliowo pietruszkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczne masełko, od dłuższego czasu robię już swoje masełko, eksperymentuje w smakach, dziś chcę pokazać wam o specyficznym smaku.

Masło bazyliowo pietruszkowe

Składniki:

Masło bazyliowo pietruszkowe

 

  • 660 g śmietanka 30%
  • dwa liście bazylii
  • kilka liści pietruszki

Sposób przygotowania:

Masło bazyliowo pietruszkowe
Wykonanie Thermomix Do naczynia na wirujące ostrze wrzucić liście bazylii i pietruszki zmiksować 3s/5, nałożyć motylek i wlać śmietanki wcześniej wyjęte nastawić 5min/obr4 jeśli po tym czasie nie usłyszymy dźwięku kiedy serwatka oddziela się od śmietanki to należy nastawić jeszcze czas 1min-2min/obr4 po tym czasie jeśli już oddzieli się serwatka należy sprawdzić konsystencję masła jeśli odpowiada to przelać do koszyczka odcedzić i zlać masło zimną wodą odcedzić, przełożyć do maselniczki i do lodówki.