jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Bazyliowo - pietruszkowe masło

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Najczęściej jako dodatek do kanapki z tym masłem dodaje pomidora. Jest pyszne i kusi swym zielonym kolorkiem:).

Bazyliowo - pietruszkowe masło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bazyliowo - pietruszkowe masło

 

  • Składniki:
  • 30 dag masła,
  • Mały pęczek pietruszki,
  • Spora garść świeżych listków bazylii,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • 2 ząbki czosnku

 

Sposób przygotowania:

Bazyliowo - pietruszkowe masło
Pietruszkę oraz bazylię drobno siekamy. Przekładamy do garnuszka. Dokładamy pokrojony czosnek i delikatnie miksujemy razem. Miękkie masło ucieramy. Dokładamy do niego zmiksowane składniki i doprawiamy do smaku. Dokładnie miksujemy. Masło przekładamy do kubka. Schładzamy w lodówce do stężenia po czym wyjmujemy.
Bazyliowo - pietruszkowe masło
Czosnek kroimy w plasterki, a pietruszkę siekamy
Bazyliowo - pietruszkowe masło
przygotowany czosnek, bazylie oraz pietruszkę miksujemy
Bazyliowo - pietruszkowe masło
Masło ucieramy. dodajemy do niego zmiksowane warzywa
Bazyliowo - pietruszkowe masło
Masło przekładamy nas kubka. Schładzamy i wyjmujemy z formy