zabus87

zabus87

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Masło czosnkowo ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Masło czosnkowo ziołowe nadaje się jako dodatek do wielu potraw jak i do bagietki zapiekanej w piekarniku lub bułeczek.

Masło czosnkowo ziołowe

Składniki:

Masło czosnkowo ziołowe

 

 

Sposób przygotowania:

Masło czosnkowo ziołowe
Masło pozostawić w temperaturze pokojowej. Czosnek obrać i drobno pokroić, dodać do masła. Doprawić szczyptą soli i dodać suszony koper lub inne lubiane zioła świeże bądź suszone. Dobra jest też przyprawa do pizzy włoskiej, w zależności do czego będziemy używać masło. Masło czosnkowe można przechowywać kilka dni w lodówce jeśli nie zużyjemy wszystkiego od razu. Masło można dodać do mięs, grzanek, bagietki, ryby i pieczonych ziemniaków. 

Tagi:

zioła