Sposób przygotowania:
Masło domowe z wiejskiej śmietany
Bardzo zimną śmietanę wiejską dać do misy robota, włożyć do misy końcówkę do ucierania ciasta i nakryć misę pokrywą.
Ubijanie zacząć na średnich obrotach, dodać sól i dalej ubijać na największych obrotach robota.
Gdy zacznie się oddzielać maślanka to na mniejszych obrotach ubijać do momentu gdy będą widoczne grudy masła.
Do misy lać mocno zimną wodę i wylać wszystko na drobne siatkowe sito, zostawić do odcieknięcia wody, masło poporcjować i można zamrozić.
Ubijanie zacząć na średnich obrotach, dodać sól i dalej ubijać na największych obrotach robota.
Gdy zacznie się oddzielać maślanka to na mniejszych obrotach ubijać do momentu gdy będą widoczne grudy masła.
Do misy lać mocno zimną wodę i wylać wszystko na drobne siatkowe sito, zostawić do odcieknięcia wody, masło poporcjować i można zamrozić.
SylaUla
robaczek