Sposób przygotowania:
Jajka nadziewane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać, każde jajko przekroić wzdłuż na połowę i delikatnie czubkiem noża wyjmować żółtko.
Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojone, obrane pieczarki i na większym ogniu usmażyć do odparowania wody.
Wystudzone pieczarki zmiksować blenderem, do masy dodać żółtka, majonez, kucharka, paprykę słodką, pieprz mielony, tartą bułkę i łyżką wszystko dokładnie wymieszać.
Łyżeczką nakładać porcje pieczarek do jajek, posypać szczypiorkiem.
Na maśle zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojone, obrane pieczarki i na większym ogniu usmażyć do odparowania wody.
Wystudzone pieczarki zmiksować blenderem, do masy dodać żółtka, majonez, kucharka, paprykę słodką, pieprz mielony, tartą bułkę i łyżką wszystko dokładnie wymieszać.
Łyżeczką nakładać porcje pieczarek do jajek, posypać szczypiorkiem.