WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1058]

Karkówka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Karkówka marynowana w sosie sojowym i przyprawach, grillowana na grillu tradycyjnym lub elektrycznym. Podana z ketchupem i musztardą.

Karkówka z grilla Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karkówka z grilla

 

  • 3 plastry karkówki
  • kilka łyżek oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 15 łyżeczki przyprawy gotowej do karkówki z grilla
  • 3 łyżki piwa
  • musztarda
  • ketchup pikantny
  • pieczywo świeże

Sposób przygotowania:

Karkówka z grilla

ETAP 1:

Karkówkę zamarynować dzień przed grillowaniem. W tym celu rozrobić w miseczce olej z sosem sojowym.

Karkówkę natrzeć przyprawą do karkówki z grilla i włożyć do oleju z sosem sojowym. Przykryć naczynie folią spożywczą i wstawić do lodówki. Następnego dnia ułożyć plastry karkówki na rozgrzanym ruszcie grilla tradycyjnego lub elektrycznego i smażyć z obu stron aż karkówka się przypiecze i będzie miękka.

W trakcie smażenia polać piwem. Podawać na gorąco z dodatkiem ketchupu/musztardy i świeżego pieczywa oraz ulubionej sałatki lub np. ogórka konserwowego.

Karkówka z grilla
Karkówka po ugrillowaniu zdjęta na talerz
Karkówka z grilla
Plastry karkówki włożona do marynaty na całą noc